Nové vyhlídky měly být skvělé, tak proč to Lucas zabila?

Název: Nové vyhlídky
Autor: Lilly Lucas
Série: Láska z Green Valley


Drsný titulek? Možná, ale já fakt čekala něco víc. Vždyť tam byl Cole a všemi opěvovaná Annie z minulých sérií, která se konečně probrala z kómatu a funguje! Ale pojďme se mrknout o čem Nové vyhlídky od Lilly Lucas vlastně jsou. Třeba když se zamyslím, kriticky své dojmy zhodnotím tak najdu v příběhu zalíbení.


Annie, která dlouhou dobu ležela v umělém spánku a musela se vše (mluvit, psát, chodit,...) učit znovu, přijíždí domů do Green Valley. Její táta ji nenechá opravovat auta, protože ještě není úplně fit, aby se hrabala v motorech, odtahovala nepojízdné miláčky nebo byla fyzicky více zapojená do běhu firmy - autoopravny. Pracuje na benzínce. A ano, jde o stejnou benzínku, kde pracovala Elara, která se v Nových snech dala dohromady s ex Annie - Noahem. No a jednoho dne do zapadákova přijede Tesla. Annie si ji vyfotí a začne kolotoč kolem Colea, který se v městečku schovává v 5* hotelu, protože si v Hollywoodu udělal průšvih.


Trošku mne mrzelo, že jsme všichni věděli, že Annie bude s Colem. Na scénu totiž nastoupil ještě Sam. Bývalý kamarád Annie, který do ní byl hodně zaláskován (dokud si nezačala s Noahem). Že by o něm byl další díl? I tak by sním byl potenciál na lovestory, který bych si uměla užít. Možná by to bylo víc dechberoucí než naše dvojka Annie a Cole. Chemie těch dvou byla…zajímavá. Nebyla elektrizující, jak jsem zvyklá z romancí. Byla taková lidská, odrážela vzájemný rostoucí zájem našich hrdinů. I tak na mne ale působila na uspěchaném pozadí šroubovaně. A všimněte si, prosím, že tak působila kvůli okolnostem života v Green Valley. Annie bojuje sama se sebou, se svou pamětí, se setkáním se svým zamilovaným ex a jeho Elarou, se soucitem celého Green Valley. Cole se sem přijel schovat a je typicky americky ztracený sexy herec. Nepřímo oba čelí tlaku okolí, hodnocení ostatních lidí a mají jen pramálo šancí mít své pevné místo. Pozadí se tak stává jaksi neukotvené, pochybně plovoucí na vlnách jinak stabilního prostředí malého městečka.


Dost mne rozčilovalo, že v předchozích dílech Lucas skrze postavy líčila Aniie jako tu nejhodnější a nejvstřícnější osobu z celé obce. A ona přitom ve své knize byla spíše nepříjemná. Nepomohla tomu ani krizovka a rozdělení zamilované dvojice. I když na obhajobu Lucas, důvod, který zvolila, byl svým způsobem neokoukaný a zvládla jej chytře. Jenže to nepřidalo na plusových bodech jemné a něžné Annie, jak jsem si ji představovala. Cole byl panák přesně plnící autorčiny rozkazy, přemisťující se tak, aby Nové vyhlídky měly ucelený děj a splnil “poslání” o vztazích na dálku. 


Celé Nové vyhlídky byly špatné asi jako Nové sny. Dlouho nic a pak bum, velice rozumný a povedený rozděl a snad ani ne tři stránky pro happyend. Vše doprovázeno nejistým otcem Annie a kariérou Colea. Tímto se nejspíše se sérií Láska s Green Valley loučím. Lilly Lucas sice píše příjemně, příběhy má čtivé, ale, dle mého názoru, neumí vykreslit hloubku postav ani jejich vztahů na tak malém rozsahu, jaký si zvolila.

Název: Nové vyhlídky
Autor: Lilly Lucas
Série: Láska z Green Valley

Odkaz na Databázi knih

Žádné komentáře:

Okomentovat