Od Nových slibů jsem si slibovala pořádnou lovestory

Název: Nové sliby
Autor: Lilly Lucas
Série: Láska z Green Valley


Ptáte se proč? Protože po přečtení Nových snů, jež jsou součástí série Láska z Green Valley autorky Lilly Lucas, zůstalo veliké zklamání. Nikdy (pokud mám prostor) se nenechávám zklamat autorem hned napoprvé. Vždy mu, v tomto případě jí, dávám ještě jednu šanci. A myslíte, že se autorka Lucas v mých očích polepšila?




Jasně že jo! Své dojmy z třetího dílu jsem totiž sdílela na Instagramu a byla mi potvrzena má domněnka, že jde zatím o Lucasino nejslabší dílo. Když jsem pak v akci u Dobrovského kupovala Nové sliby, věděla jsem, že si Lilly napraví reputaci. Nové sliby jsou druhým dílem zmíněné série a věnují se Izzy, dredaté instruktorce snowboardingu, a Willovi, místnímu šerifovi. A taky trošku Coleovi, který teprve má zazářit v Nových vyhlídkách společně s Annie, která se mihla v Nových snech


Izzy je milá holka, léta letoucí zamilovaná do svého kamaráda Willa. Jenže ten je sukničkář a kamarádku bere opravdu jen jako kamarádku. Dokud se neobjeví Cole, jemuž bude Izzy dělat instruktorku lyžování (to umí také) a bude s ním trávit tři nabité týdny. Je to romance, všichni víme, jak to skončí. Proto je i jedno, když knihy čtete na přeskáčku, jak vyjdou ve slevových akcích nebo se uvolní v knihovně. Nemusíte mít strach, protože v těchto příbězích nikdy nejde o konec, jako spíše o cestu k němu, o vývoj vztahu. 


S Izzym a Colem se seznámíme víceméně na prvních stránkách knihy. Od začátku je nám jasné, že vzhled filmové hvězdy bude hrát roli v tom, jaký zmatek bude mít Izzy v srdci. Že je něco špatně, že se Will chová divně, nám bude předloženo až o pár stránek dál. V Nových slibech je na kritické momenty celkem jednoduché narazit. Usměje se? Je jedno jestli Cole nebo Will, Izzy je zmatená. Neusměje se? Zase zmatek. Choval se jinak než předpokládala? Řekl něco jinak, než jak čekala Izzy? Zase zmatek a krizovka hodná minimálně jedné stránky. Tudíž jakýmsi osobním vývojem prochází jen pánové - Will a Cole. Izzy se spíše zmítala citovými eskapádami, které hojně sdílela s Lenou, kterou znáte (nebo poznáte) z Nových začátků.


Jak jste možná pochopili, byla jsem vskutku rozladěna z neustálých vzestupů a pádů nadějí Izziina srdce. Když tedy chybělo pár stránek do konce, byla jsem zvědavá, jak příběh vlastně skončí. Respektive jak to Lucas zakončí. A autorka se činila. Prosvištěla, z mého pohledu důležitou, finální scénou a … byl konec. Jen tak. Takže i když Lilly Lucas vnímám mnohem pozitivněji, stále si nemyslím, že jde o autorku, které by se mělo věnovat více času či prostoru v knihkupectví. Ale co vám budu povídat. Myslela jsem si to i o Bloom a teď jsem ráda za každou její dopolední knihu, když prokrastinuji od čehokoliv, co mám na práci. Další takové guilty pleasure, řekla bych. 


Název: Nové sliby

Autor: Lilly Lucas
Série: Láska z Green Valley

Odkaz na Databázi knih

Žádné komentáře:

Okomentovat